Dyrehavens Do’s and Don’ts

Hvad enhver rytter bør huske ved ridt i Dyrehaven

  1. Næstefter skovrideren er det kapervognene, der regerer i Dyrehaven.
  2. Man skal have ridekort (i form af et til skovdistriktet rettidigt indbetalt girokort) for at ride i Dyrehaven, og man skal altid have det med sig. Bestilling af ridekort
  3. Når man møder andre mennesker eller ryttere, tager man op i skridt, og man sætter ikke af sted, før de igen er på passende afstand.
  4. Det er høfligt at hilse og ønske god tur, når man træffer på andre ryttere. Før klokken 12 hedder det ifølge traditionen blot “godmorgen”. Det er også god stil at vige for og hilse på almindelige mennesker, man møder i skoven.
  5. Til beskyttelse af nyfødte hjorte-, då- og sikakalve, der kan ligge gemt i græsset, er det ikke tilladt at ride i terrænet uden for de afmærkede ridestier i perioden 15. maj – 1. august.
  6. Det er ulovligt at tale i mobiltelefon, når man rider.
  7. Man må gerne bade med sin hest i Hjortekæret eller Magasindammen dog ikke i perioden 15. maj – 1. august. , i vinterhalvåret kan vi gå i havet v/ Bellevue, men ikke ride på stranden – bemærk hvis hesten gøder v. strandparken skal der ryddes op efter den.
  8. Alle trækture med heste i Dyrehaven eller uden for rideskolen skal ske i trense og med træktov. Gør hesten skade på for eksempel en kapervogn dækker forsikringen ikke, da forsikringsselskaberne siger, at man ikke har styr på en hest uden trense.
  9. Tidspunkter, hvor det kan være mindre sjovt at vise sig til hest i Dyrehaven: Når Bakken åbner og når Bakken lukker, på Store Dragedag, iil Eremitageløbet, yil Hubertusjagten (første søndag i november) og Lørdag og søndag eftermiddage, når det er godt vejr.
  10. Det er tilladt at ride på alle stier og veje i Skoven med mindre der er skiltet med andet. Dog må der kun galopperes på ridestierne. Se Naturstyrelsens Rideregler her

Se også referatet fra mødet med Skovrideren d. 24 juni 2013 her: Møde med Skovrideren 24 juni 2013