Mattsson Historie 1Alex Mattsson åbnede den 25. August 1909 sin egen rideskole i Klampenborg. Han startede med en lille træstald. Her havde han to heste og en cykel, som han selv kørte på, mens han underviste eleverne.

I 1917, hvor det blev mondænt at ride, opførte Axel Mattsson et rødt træ ridehus på 13 gange 21,5 meter, og hermed var grunden lagt til en egentlig helårs rideskole.

Mattsson Historie 2I de følgende år kom der endnu en staldbygning til, og han anskaffede ekstra arealer. I starten af trediverne var der således plads til cirka 80 heste på selve rideskolen, derudover kunne man få opstaldning i de omkringliggende stalde på Gamle Bellevue hos staldmester Petersen og i Cottagestalden. Der var her i starten af trediverene at rideskolen rigtigt tog fart.  Axel overtog blandt andet det gamle posthus, og så blev det eksisterende ridehus opført i 1936.

Ridehuset, tegnet af arkitekt Arne Jakobsen, er på 890 m2 og var dengang nordens største ridehus.

Efter Axel Mattssons død i 1937 overtog hans hustru Lilly Mattsson rideskolen. Tre år senere, den 16. august, stiftedes Aktieselskabet “Axel Mattssons Rideskole og Hestepension A/S”, hvor Lilly var hovedaktionær.

Det var meget svært at køre etablissementet under og efter krigen. Der var dog opstaldet heste nok til, at det kunne lade sig gøre og på en eller anden måde fik Lilly Mattsson skaffet foder nok. Økonomisk var det ved hjælp af låntagning. Alt blev behørigt betalt tilbage.

I 1953 stiftedes den første rideklub, MRK, på stedet, mens den nuværende rideklub MAK blev stiftet i 1979.

Ridehuset er i de seneste år blevet renoveret, dels i 1981, hvor prismerne til ovenlyset blev taget ned, og senest i 1998, hvor der blev foretaget en totalrenovering.

Mattssons Rideskole er i dag et af landets ældste ride-etablissementer.

 

Af Birgitte Rühmann, Kristian Koktvedgaard m.fl.